Milijarder Tom Steyer napušta utrku za demokratske predizbore

Foto: EPA

AMERIČKI milijarder i ekološki aktivist Tom Steyer, žestoki kritičar predsjednika Donalda Trumpa koji se borio za njegov opoziv, povukao se iz utrke za demokratsku predsjedničku nominaciju nakon predizbora u Južnoj Karolini na kojima je osvojio treće mjesto.  

Potvrdio je to za Reuters izvor iz njegove kampanje. Steyer tako izlazi iz utrke na dan kada je osvojio najbolji rezultat do sada na demokratskim predizborima, osvojivši, prema predviđanjima, treće mjesto iza Joea Bidena i Bernieja Sandersa.

"Iskreno, ne vidim put kako da osvojim predsjedničku nominaciju", kazao je Steyer svojim pristašama u Južnoj Karolini. 

Steyer (62) je uložio milijune dolara u utrku u Južnoj Karolini nadajući se da će afroamerički glasači osigurati veliki poticaj njegovoj kampanji za nominaciju.

"Bio sam u ovoj utrci kako bih govorio o stvarima do kojih mi je najviše stalo i za koje ću nastaviti mariti istom mjerom", istaknuo je Steyer.

Njegovim odustajanjem u utrci za demokratsku predsjedničku nominaciju ostaje šest ozbiljnih kandidata koji se natječu za mjesto glavnog izazivača predsjednika Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima u studenome.

Pročitajte više