Milijunaš Robert Glaser pokrenuo portal o vezama između Trumpa i Putina

Screenshot: putintrump.org

AMERIČKI milijunaš Robert Glaser pokrenuo je portal putintrump.org na kojem će prenositi medijske materijale i izvještavati o povezanosti republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Glaser, osnivač kompanije Real Networks, vjeruje da je Trump pretjerano blizak s ruskim liderom, te smatra da je to jedno od najvažnijih pitanja predstojećih izbora. Cilj mu je rasvijetliti "opasne veze bez presedana" koje postoje između dvojice političara.

"Nadamo se da će novi portal pomoći ljudima da "povežu točkice" i uvide koliko su veze između Trumpa i Putina duboke i opasne", objavio je Glaser, te dodao da je to pitanje koje bi trebalo prouzročiti ozbiljnu brigu za nacionalnu sigurnost.

Posebno problematičnim smatra to što Rusija ne dijeli američke političke i institucionalne vrijednosti, kao što su slobodno tržište, otvorenost i demokracija.

Robert Glaser je američkoj javnosti poznat kao aktivan borac za progresivne ideje. Navodi se da su mu roditelji bili "ljevičarski aktivisti", a sam Glaser je za vrijeme studija na sveučilištu Yale pisao kolumnu pod nazivom "What's Left?" (Što je lijevo?) i vodio grupu koja se borila protiv militarizma i novačenja.

Pročitajte više