Milinović: Nisam u svađi s Hebrangom, nećemo ukidati bolnice

"NEĆEMO ukidati bolnice i nisam u sukobu s Andrijom Hebrangom", demantirao je Darko Milinović navode koji se proteklih dana provlače kroz medije. Milinović je priznao da se radi na racionalizaciji bolničkog sustava, ali analiza HZZO-a i Ministarstva zdravstva i dalje je u tijeku.

Milinović tvrdi da u Hrvatskoj nema previše bolničkih kreveta, ali prostora za racionalizaciju svakako ima. Iz Milinovićevih riječi može se iščitati da se radi na smanjenju administrativnih troškova. "U Zagrebu postoje dvije bolnice koje se dodiruju zidom, a imaju dvije uprave, dva ravnatelja, pet glavnih sestara", objašnjava Milinović.

Analiza bolničkog sustava trebala bi biti gotova za desetak dana, nakon čega slijedi prijedlog racionalizacije o kojem će Milinović najprije razgovarati s Jadrankom Kosor i članovima vladajuće koalicije. Neke će se bolnice najvjerojatnije ujediniti, potvrdio je Milinović, koji se pita je li Zagrebu doista potrebno 17 bolnica, što sa sobom povlači i ogromnu količinu administrativnog osoblja.

Hebrang: Za sukob s Milinovićem sam saznao iz novina

Posebno se Milinović osvrnuo na navodna neslaganja s Andrijom Hebrangom. Je li Hebrang prespavao reformu zdravstva, upitali su novinari Milinovića, a zamjenik Jadranke Kosor iskoristio je i ovu šansu da se okomi na oporbu. "Reformu je prespavao Ranko Ostojić", kaže Milinović, kojem je SDP-ovac zasmetao zbog izjave da ministar zdravstva nije spreman kategorizirati bolnice jer želi zaštititi svoju matičnu bolnicu u Gospiću.

"Milinović i ja smo na istoj liniji - na liniji HDZ-a", kaže Hebrang koji tvrdi da je za svoj sukob s aktualnim ministrom zdravstva pročitao u novinama. "Ja se ne protivim racionalizaciji bolničkog sustava, ja sam protiv ukidanja bolnica. Racionalizacija je posao koji se radi već dvadeset godina i radit će se još sto godina", kaže Hebrang.

Pročitajte više