Milinovićeva glasnogovornica dijeli novinarima pisma udruga koje napadaju restoratere

"SADAŠNJI Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda odnosno Zakon o zabrani pušenja na snazi je sve dok predložene izmjene ne prođu saborsku proceduru", ponovio je danas Darko Milinović, ministar zdravstva i socijalne skrbi prijetnju od jučer kako uskoro kreću kažnjeničke ekspedicije po kafićima odnosno inspekcije koje će strogo kažnjavati pušenje u zatvorenim objektima.

> Milinović najavio kažnjeničke inspekcije: Izbacite pepeljare iz kafića!

> Pušenje se vraća u kafiće, ali ne i u restorane i hotele

No, zanimljivo je primjetiti kako je sasvim očigledno da Milinovića i dan nakon izjave predsjednika Udruge restoratera Miroslava Folnegovića kako bolnice izgledaju kao da je počeo Treći svjetski rat još uvijek boli njegova tvrdnja. Naime, Milinović je danas na "sva usta" hvalio slavonskobrodsku Opću bolnicu "Dr. Josip Benčević" koja se nakon dodatnih kontrola može pohvaliti najnižom stopom bolovanja od 3,8 posto.

Da je tome zaista tako potvrdio je danas posebnim priopćenjem predsjednik Udruge poslodavaca u zdravstvu prof. dr. Vlado Jukić.

"Folnegović se obrušio na bolnički sustav i bolnice koje u posljednjih godinu i pol dana doživljavaju velik napredak, što potvrđuju Svjetska banka, Svjetska zdravstvena organizacija i Europska komisija, a što je i svakom objektivnom promatraču lako uočiti", stoji u priopćenju Udruge poslodavaca u zdravstvu kojeg je novinarima podijelila Milinovićeva glasnogovornica Zora Lažeta! Ministarstvo zdravstva inače nema običaj dijeliti priopćenja ostalih udruga, no očigledno se u ovom slučaju radilo o iznimci.

No, ministar je danas potvrdio kako u prijelaznom razdoblju cigareta neće biti zabranjena u kafićima i da će se za to vrijeme moći pušiti u kafićima i trgovačkim centrima. Prijelazno razdoblje od odluke u Saboru do primjene Zakona bit će šest mjeseci pojasnio je ministar Milinović.

"Bilo bi dobro da svi čuvaju zdravlje ljudi i da svoje kafiće i u ovom prijelaznom razdoblju proglase nepušačkim", rekao je pomalo utopistički Milinović dodajući kako su kafići ipak dobili vrijeme da sa svojim gostima pušačima prebrode jesen i zimu. Naime, ministar zdravstva tvrdi kako je sve napravio da kafići ovo ljeto ne zjape prazni.

Pročitajte više