Militanti Islamske države prijete Erdoganu

Ilustracija: 123rf

ISLAMSKA Država zaprijetila je jučer turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu putem videa koji je objavio njen ogranak u Turskoj. 

"Hej, Erdogane, arogantni tiraninu Turske, nemoj misliti da su mačevi kalifata daleko od tebe", na turskom govori muškarac u videu naziva Wilayat Turska (Provincija Turska), javlja Premium Times

Militanti pokrivenih lica u videu se kunu na vjernost lideru skupine Abuu Bakru al-Baghdadiju, sa zastavom Islamske države i lanserom za rakete u pozadini. 

"Znaj da to što si stao na stranu križara ti neće pomoći u borbi protiv vojnika kalifata", riječi su muškarca. 

Tri mjeseca od prijetnje al-Baghdadija 

Rečeni video uslijedio je manje od tri mjeseca nakon što je al-Baghdadi objavio sličan video u kojemu je prijetio nastavkom operacija i terorističkim napadima u Turskoj.

Posljednji veliki napad Islamske države u Turskoj dogodio na Novu godinu 2017., kada je u noćnom klubu u Istanbulu poginulo 39 ljudi. 

Diljem Turske u lipnju su provedene policijske racije pri čemu je uhićeno 20 ljudi osumnjičenih da su militanti koji su planirali terorističke napade. 

"Nastavit ćemo s borbom dok religija Alaha ne postane najjača na svijetu", kaže muškarac u videu ismijavajući američke akcije u Siriji i Iraku.  

  

Pročitajte više