Miljenko Žaja Krojf oslobođen optužbi za poticanje na ubojstvo i pomaganje u ubojstvu



MILJENKO ŽAJA KROJF nepravomoćno je oslobođen optužbi za poticanje na ubojstvo Nike Mioča i pomaganje u ubojstvu Petra Brajkovića. Krojf je oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza.

Radi se o slučajevima koji datiraju iz 1990. i 1997. godine. Žaju se teretilo da je od Zorana Petrovića Ivice 1990. tražio da ubije Niku Mioča. Kao motiv su se navodili Miočevi dugovi prema Krojfu, zbog kojih bi nakon Miočevog ubojstva Krojf preuzeo vlasništvo nad njegovom pizzerijom u Zagrebu.

Tužiteljstvo je Krojfa optuživalo da je 12. listopada 1990. godine, dok je bio u društvu Petrovića i Zlatka Bagarića, isprovocirao sukob s Miočem, koji je završio tako da je Petrović u njega ispalio šest metaka i ubio ga.

Druga točka optužnice odnosila se na ubojstvo Petra Brajkovića, koje se 14. travnja 1997. dogodilo u Njemačkoj. Brajkovića je s tri metka ubio Gordan Kolarić, koji ga je sačekao nedaleko od njegove kockarnice i ubio ga nakon što je Brajković izašao iz automobila. Krojfa se teretilo da je Kolariću dojavio Brajkovićev dolazak.

No, sudsko vijeće na čelu sa sucem Zdravkom Majerovićem zaključilo je da nema dokaza da je Krojf počinio navedena kaznena djela. Krojf se trenutno nalazi u BiH, zbog čega mu se sudilo u odsustvu.

Pročitajte više