Milošević: Nakon izjave o "neozbiljnoj Hrvatskoj" Frenkel ne treba ostati počasni konzul

POTPREDSJEDNIK Vlade za investicije Domagoj Milošević danas je komentirao izjave Arona Frenkela, počasnog konzula u Izraelu, koji je investitore iz te zemlje pozvao da ne investiraju u Hrvatsku i to zbog njegova iskustva s projektom golfa na Srđu.

> Počasni konzul zloporabio titulu i pozvao Izraelce da ne investiraju u "neozbiljnu" Hrvatsku

Kao je pisao Index, Frenkel je svjesno ocrnio Hrvatsku pred izraelskim gospodarstvenicima, navodeći kako je riječ o "neozbiljnoj zemlji u kojoj ne vrijedi investirati".

Milošević kaže kako ne razumije takvu reakciju hrvatskog počasnog konzula u Izraelu. "Prije mjesec dana sam tijekom posjeta Izraelu razgovarao sa Frenkelom, zato što mislim da kada problemi postoje, a ovdje postoje, se rješavaju kvalitetnom komunikacijom i, posebno u ovom slučaju, komunikacijom na lokalnoj razini", kazao je Milošević u Intervjuu tjedna Radija 101 te dodao kako mu je posebno nerazumljiva Frenkelova izjava zato što se radi o počasnom konzulu Hrvatske.

"Frenkel ne bi trebao ostati počasni konzul"

"Ne bismo očekivali da počasni konzul Hrvatske izjavljuje tako nešto u svijetu", rekao je Milošević te dodao kako misli da Frenkel nakon takvog poteza ne bi trebao ostati hrvatski počasni konzul. Nastavio je kako je projekt golfa na Srđu samo jedan u nizu planiranih golf projekata u Hrvatskoj koji bi trebali poslužiti za produljenje turističke sezone. "Investitorima u tim projektima treba pružiti svu pomoć koja je dozvoljena u okviru zakona", rekao je Milošević te dodao kako posebno lokalna zajednica treba raditi na razgovorima sa tim investitorima.

Pročitajte više