Milošević naredio prevoženje atentatora na Vuka Draškovića

BIVŠI načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije, nedavno uhićen u istrazi o ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića, kazao je policiji da je od Slobodana Miloševića dobio nalog za slanje vojnog helikoptera u Crnu Goru, kojim su prevezeni atentatori na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine.

Pavković je u istrazi izjavio da mu je Milošević usmeno izdao to naređenje, u prisutnosti bivšeg načelnika Službe državne sigurnosti MUP-a Srbije Radomira Markovića, rečeno je glavnim urednicima beogradskih medija u vladi Srbije.

U atentatu na Vuka Draškovića u Budvi, koji je tad bio čelnik najjače oporbene stranke, Srpskog pokreta obnove, sudjelovali su Dušan Spasojević Šiptar i Vladimir Jovanović Japanac. Spasojević, nedavno ubijen u policijskoj akciji kao jedan od osumnjičenih za sudjelovanje u atentatu na premijera Đinđića, tad je nabavio liječničke potvrde da je bio na liječenju, a ne u Budvi, dok za Jovanovića nema podataka je li uhićen u dosadašnjem tijeku istrage.

Bivši načelnik Službe državne sigurnosti Radomir Marković nedavno je, zbog sudjelovanja u atentatu na Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali krajem 1999. godine, kad su ubijena četiri visoka dužnosnika Srpskog pokreta obnove, osuđen u Beogradu na sedam godina zatvora. Sud - kako to tvrdi Drašković i njegovi odvjetnici -nikad nije razjasnio ulogu Milorada Lukovića Legije, prvoosumnjičenog za ubojstvo premijera Đinđića, za kojim policija još traga, koji je navodno viđen na mjestu zločina na Ibarskoj magistrali.

Pročitajte više