Milošević podržao Šešeljevu predsjedničku kandidaturu

HAAŠKI optuženik i predsjednik Socijalističke partije Srbije Slobodan Milošević vlastoručno napisanim pismom podržao je predsjedničku kandidaturu ´zajedničkog kandidata domoljubnih snaga´, čelnika radikala Vojislava Šešelja, rekao je novinarima u utorak Miloševićev zamjenik na čelu SPS-a Bogoljub Bjelica.

Milošević je u svojem pismu naglasio da ´isticanje zajedničkog kandidata domoljubnih snaga za predsjedničke izbore, predstavlja odlučujući korak u postizanju narodnog jedinstva o nužnosti obaranja sadašnjeg marionetskog režima koji Srbiju uvodi u status kolonije´, te da će ´u tom pokretu netko dati veći, a netko manji doprinos, ali je najvažnije da svi pridonesu najviše što mogu, bez obzira radi li se o političkim strankama ili pojedincima građanima´.

Lider radikala Vojislav Šešelj, koji je prisustvovao konferenciji za novinare održanoj u nekadašnjem Miloševićevu kabinetu u sjedištu SPS-a, izjavio je da Miloševićeva podrška njegovoj kandidaturi predstavlja ´vrhunac uspješne zajedničke akcije u borbi protiv režima DOS-a´, te da su u Srbiji ´s jedne strane domoljubi, a s druge svi oni koji uništavaju Srbiju´.

Za predsjedničke izbore zakazane za 8. prosinca, osim Šešelja, kandidirali su se aktualni jugoslavenski predsjednik Vojislav Koštunica i predsjednik Stranke srpskog jedinstva (čiji je osnivač Željko Ražnatović Arkan) Borislav Pelević, a da bi izbori uspjeli potrebno je da u prvom krugu na birališta izađe 50 posto od oko 6,5 milijuna birača u Srbiji.

Pročitajte više