Mimica i Drobnjak krajem tjedna u Švedskoj

MINISTAR za europske integracije Neven Mimica i hrvatski veleposlanik pri EU Vladimir Drobnjak boravit će u petak u službenom posjetu Stockholmu, u sklopu serije putovanja hrvatskih dužnosnika s ciljem upoznavanja članica Europske unije s podnošenjem hrvatske molbe za punopravno članstvo u EU.

Kako je priopćeno iz Ministarstva za europske integracije, ministar Mimica susret će se s ministricom vanjskih poslova Annom Lindh, s državnim tajnikom za međunarodnu politiku i savjetnikom premijera Larsom Danielssonom te s članovima Savjetodavnog odbora za Europsku uniju švedskog parlamenta.

Ministar Mimica švedske će dužnosnike upoznati s namjerom hrvatske Vlade za podnošenjem zahtjeva za članstvo u Europskoj uniji, te će ih izvijestiti o provedbi obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU i Nacionalnom programu pridruživanja RH EU, kaže se u priopćenju.

Ministar Mimica sastat će se i s ravnateljem Švedske razvojne agencije (SIDA) i pomoćnicom ministrice vanjskih poslova za međunarodni razvoj i suradnju, s kojima će razgovarati o unapređenju bilateralne suradnje između dviju zemalja.

Pročitajte više