Mimo proračuna Kosor godišnje daje Crkvi dodatnih 80 milijuna državnih kuna



VLADA Jadranke Kosor ponovno je posegnula mimo planova u državni proračun kako bi s Kaptolom isfinancirala obnovu župne kuće i jedne crkve na zadarskom području. Samo ove godine, kako doznajemo uz obveznih 350 milijuna kuna koliko je iz proračuna dano za Crkvu tu je i dodatnih 80 milijuna za obnovu pojedinih crkvenih objekata koju daju pojedina ministarstva, te još više desetaka milijuna kuna iz proračuna lokalnih uprava i samouprava. 

Konkretno jučer je potpisan ugovor o obnovi župne crkvu Sv. Paškvala u župi Tinj u biogradskom zaleđu koju je srpski agresor minirao 1993. godine kao i projekt obnove župne kuće u Pakoštanima. Tako je u Ordinarijatu u Zadru, potpisan ugovor o sufinanciranju između predstavnika Kaptola i Vlade RH, a prvi ugovor je  vrijedan 200 tisuća kuna a drugi 150 tisuća kuna.

"Vlada RH godišnje preko nadležnih ministarstava ulaže između 60 i 80 milijuna kuna u obnovu crkvi, a jedan od najvećih projekata bila je crkva u Voćinu", rekao je predstavnik Vlade Karlo Gjurašić, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. 

Pročitajte više