Minirali ga SDP-ovci: Pada Baldasarov harač

Foto: FAH

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar nema podršku za dizanje stope prireza ni u redovima vlastite stranke. Sa večeras održanog kluba vijećnika vladajuće koalicije, Baldasar se vratio pokisao, jer su mu njegovi SDP-ovci srušili ideju da gradski proračun obogati sa 16 milijuna kuna godišnje, što mu je uz sva luksuziranja i uhljebljavanja prijeko potrebno.

Kompleksno i složeno

Boris Ćurković, predsjednik Gradskog vijeća i neupitni autoritet splitskog SDP-a, otvoreno nam je izjavio da nije za dizanje prireza.

"To je kompleksna, složena i teška odluka i smatram da treba vremena da se detaljno prostudira, a javnost senzibilizira. Morali bi vidjeti koliko bi to točno opteretilo građane, a prije svega postoje li kakvi drugi načini da se osigura prihod bez kojeg smo ostali. Nisam da se o tome glasa, neka prijedlog ide u prvo čitanje pa ćemo vidjeti", kazao nam je Ćurković.

Baldasar ostao sam, protiv većeg prireza i njegovi i oporba

Klub vijećnika SDP-a i HNS-a sastat će se još koji put do sjednice Gradskog vijeća zakazane za idući tjedan, no već sada je očito da Baldasar nema nikakve šanse da provuče povećanje prireza koje je oporba napala iz svog oružja.

 

Pročitajte više