ministar biškupić imenovao predsjednike i članove u četiri kulturna vijeća

Ministar kulture Božo Biškupić danas je imenovao predsjednike i članove četiri od sedam kulturnih vijeća, priopćeno je iz Ministarstva.

To su vijeća za nove medijske kulture, za međunarodnu kulturnu suradnju i europske integracije, za knjigu i nakladništvo i za dramske umjetnosti.

Predsjednike i članove ostalih triju vijeća - Vijeća za glazbu i glazbeno-scenske umjetnosti, Vijeća za film i kinematografiju i Vijeća za likovne umjetnosti ministar će imenovati naknadno.

Predsjednik Vijeća za nove medijske kulture je Slaven Tolj iz Dubrovnika, a članovi su Damir Urban iz Rijeke, Ivan Faktor iz Osijeka te Mladen Lučić i Teodor Celakoski iz Zagreba.

Predsjednica Vijeća za međunarodnu kulturnu suradnju i europske integracije je Nina Obuljen iz Zagreba, a članovi Dražen Katunarić i Snježana Pintarić, također iz Zagreba te Nada Matošević iz Rijeke i Srećko Lipovčan.

Predsjednik Vijeća za knjigu i nakladništvo je Josip Bratulić iz Zagreba, a članovi Božidar Petrač, Velimir Visković i Mira Švob iz Zagreba te Stjepan Tomaš iz Osijeka.

Predsjednica Vijeća za dramske umjetnosti je Sanja Nikčević iz Zagreba, a članovi Boris Senker i Joško Ševo također iz Zagreba, te Trpimir Jurkić iz Splita i Romano Bogdan iz Čakovca.

Ministar je imenovao predsjednike i članove kulturnih vijeća po novom Zakonu o kulturnim vijećima koji je donio Hrvatski sabor početkom travnja. Po tom Zakonu kulturna vijeća imaju pet članova, a ne sedam kao dosada i imenuju se na četiri godine.

(Hina) xbdj/pp yaz

Pročitajte više