Ministar Biškupić s kineskim izaslanstvom Državne uprave za radio, film i TV

MINISTAR kulture Božo Biškupić sastao se danas s izaslanstvom Državne uprave za radio, film i televiziju Narodne Republike Kine, kojom prilikom je bilo riječi o mogućnostima kulturne suradnje dviju zemalja, priopćeno je iz Ministarstva.

Prva zamjenica generalnog direktora kineske Državne uprave za radio, film i televiziju Zhao Shi iznijela je konkretne prijedloge moguće suradnje. Kina je zainteresirana za predstavljanje kineske filharmonije u Hrvatskoj.

Obzirom na veliku filmsku produkciju, kinesko je izaslanstvo zamolilo za pomoć pri organiziranju Filmskog tjedna u Zagrebu i Splitu, dok bi se Tjedan hrvatskog filma održao u Shanghayu i Pekingu, a upućen je i poziv za gostovanje hrvatskih filmova na Shanghay film festivalu.


Ministar Biškupić je, prihvaćajući poziv, istaknuo kako Hrvatska nema tako opsežnu filmsku produkciju kao Kina, ali ima kvalitetne poznate i nagrađivane filmove. On je ujedno predložio da Kineska filharmonija gostuje u Hrvatskoj u sklopu svoje europske turneje, kako bi se smanjili troškovi.

Mogućnost prikazivanja dokumentarnih filmova o Hrvatskoj na kineskoj televiziji na najbolji će način približiti kineskoj publici Hrvatsku kao zemlju kulturno-povijesnog bogatstva i zanimljivu turističku destinaciju, istaknuo je Biškupić u priopćenju.

Pročitajte više