Ministar Ćorić kritizirao Miru Kovača pa poručio: HNS? Možemo i bez njih

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

GOST Dnevnika N1 bio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. Osvrnuo se na izjavu Mire Kovača o rekonstrukciji HDZ-a, smjene u vladi te ultimatum HNS-a u vezi Lovre Kuščevića. 

"Držim da novi ministri mogu puno napraviti i nastaviti gdje su njihovi prethodnici stali. Ovu godinu i nekoliko mjeseci trebamo iskoristiti i ne bježati i od radikalnih promjena ako je potrebno", komentirao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić rekonstrukciju vlade.

"Ne bih rekao da se otezalo sa smjenama, prošli smo različite faze, predsjednik vlade je bio angažiran i po europskim pitanjima i vjerujem da je osvježenje došlo u pravom trenutku."

"HDZ može i sam"

Što se tiče izostanka smjene ministra zdravstva Milana Kujundžića, Ćorić kaže kako ima dojam da se trudi resor zdravstva učiniti funkcionalnim te da su sva rješenja predsjednika vlade o izlasku ljudi iz vlade njegova odluka.

Osvrnuo se i na izjave Mire Kovača oko rekonstrukcije HDZ-a. "U trenutku kada biramo ministre u vladi mislim da su teze o rekonstrukciji HDZ-a deplasirane i neukusne", rekao je.

Za HNS-ov ultimatum oko Lovre Kuščevića i za istupe Matije Posavca kaže kako je HDZ pokazao da je u stanju nositi se s pritiscima te vjeruje da će ta uspješna borba ići dalje. "Očito Posavec traži svoje mjesto pod suncem HNS-a. Mislim da HDZ može i sam. HNS treba cijeniti kao partnera, ali nitko ne može ucjenjivati HDZ", zaključio je ministar Ćorić u intervjuu za N1.

Pročitajte više