Ministar Horvat: Imamo dva ozbiljna strateška partnera za Uljanik

Foto: FAH

MINISTAR gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je danas poslije sjednice vlade da u ovom trenutku postoje dva ozbiljna strateška partnera za Uljanik, a naposljetku će se morati odlučiti koji je bolji.

Na pitanje novinara ima li kakvih novosti oko Uljanika, Horvat je kazao da u ovih nekoliko zadnjih dana nema novosti. Dodao je da idući tjedan u Ministarstvu čekaju odgovor potencijalnog strateškog partnera iz ukrajinske Smart Holding grupe, a imaju i pismo namjere od talijanskog Fincantierija.

"Dakle iz jedne situacije u kojoj nitko nije htio, u ovom trenutku imamo dva ozbiljna partnera od kojih sad treba odlučiti koji je ustvari bolji od boljeg", rekao je Horvat.

Na pitanje hoće li stići prije isteka roka od 120 dana i mogućeg stečaja Uljanika, s obzirom na to da je preostalo još 20-ak dana, Horvat je ustvrdio je on zadnji koji će pristati na stečaj i u Rijeci i u Puli. "Dok god ne iskoristimo sve legalne mogućnosti koje su na raspolaganju, stečaja biti neće", poručio je Horvat.

Na primjedbu novinara da je temeljem jamstva s početka godine trenutno moguća likvidacija ili restrukturiranje, a kako stečaj i ne dolazi u obzir, Horvat je kazao da se s time djelomično slaže, napomenuvši da je država dala jamstvo, a kako bi bila vjerodostojna, zbog neispunjenja obveza i Uprave Uljanika i strateškog partnera to jamstvo mora pokriti, jer inače nema smisla izdavati državna jamstva kao prvoklasna jamstva.

Pročitajte više