Ministar Kalmeta u Dubrovniku i na Prevlaci

MINISTAR mora, turizma, pomorstva i razvitka Božidar Kalmeta rekao je danas da će autocesta od Ploča, koja će ići preko Neuma do Osojnika i dalje prema Crnoj Gori, ove godine ući u dvogodišnji plan, a u tijeku su i pripreme za gradnju mosta kopno Pelješac, koji bi do rujna trebao dobiti lokacijsku dozvolu.

Projekt bi bio gotov do kraja ove godine, a početak gradnje mosta u idućoj godini, rekao je ministar, koji je danas sa svojim suradnicima Brankom Bačićem, Draženom Breglecom i Zdravkom Livakovićem razgovarao u Dubrovniku s gradonačelnicom Dubravkom Šuicom i članovima Gradskog poglavarstva.

Tom prigodom gradonačelnica ih je upoznala s nekim dubrovačkim infrastrukturnim i prometnim problemima. Ministar je podržao i obnovu dubrovačke luke Gruž, za što je Vlada iz proračuna osigurala 3,6 milijuna kuna. Također je najavio da će most preko Rijeke dubrovačke uskoro biti preimenovan u Most dr. Franje Tuđmana.

Ministar Božidar Kalmeta sa suradnicima tijekom poslijepodneva posjetio je i poluotok Prevlaku, gdje su ga upoznali s onim što je dosad učinjeno kako bi taj dio Hrvatske postao atraktivnom turističkom destinacijom.

Član dubrovačkog Poglavarstva Stjepo Butijer pokazao mu je projekt turističkoga naselja koji je još 1996. izradila tvrtka Alfa plan. Kalmeta je rekao kako hrvatska država u potpunosti podržava pretvaranje Prevlake u turističku zonu, te da očekuje sudjelovanje i nekih od međunarodnih koncesionara.

Pročitajte više