Ministar obrane SCG sastao se s članovima Mladićeve obitelji

MINISTAR obrane Srbije i Crne Gore Zoran Stanković potvrdio je novinarima u četvrtak da se prije novogodišnjih praznika, u zgradi Ministarstva obrane, sreo sa suprugom i sinom haaškog optuženika Ratka Mladića, ali nije želio iznijeti detalje tog susreta.

"Operativna akcija hvatanja Ratka Mladića traje i ne mogu govoriti o detaljima i aktivnostima dok je akcija u tijeku", kazao je Stanković novinarima.

Stanković je osporio navode beogradskog dnevnika "Blic" od četvrtka da će "deset godina nakon što je za Ratkom Mladićem podignuta haaška optužnica za genocid i nakon isto toliko godina traganja za njim, vojna tajna služba poduzeti sve mjere praćenja i prisluškivanja njegove obitelji", tvrdeći da vojne sigurnosne službe ne nadziru Mladićevu obitelj, "jer je to posao civilnih službi".

Niti Mladićev sin Darko nije želio "Blicu" govoriti o svom susretu s ministrom Stankovićem.

"Ne želim da se moje ime povlači po medijima. Nitko me nije ništa pitao ni kada je rat počinjao, niti dok je on trajao, zašto bi me itko išta pitao sada. Živim normalan život, kao i svi drugi i ta priča, vjerovali ili ne, nema nikakve veze sa mnom", kazao je Darko Mladić.

Dnevnik "Blic" tvrdi da se u Vojsci vodi ozbiljna istraga o čitavom lancu ljudi okupljenih uglavnom u Sektoru za logistiku, koji su na neki način održavali kontakte s Mladićem.

Nedavno je, naime, otkrivena i činjenica da su ovlaštenje za podizanje mirovine Ratka Mladića, osim njegovog sina, imala i dva aktivna oficira Vojske SCG, kao i da je ona - unatoč zabrani istražnog suca Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu - podizana sve do studenoga prošle godine.

Pročitajte više