Ministar Primorac u srijedu će predstaviti pisane materijale o Bolonjskom procesu

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa najavilo je danas kako će u srijedu, 13. travnja, ministar Dragan Primorac na konferenciji za novinstvo predstaviti poseban novinski priloga o Bolonjskom procesu, koji će biti tiskan u sklopu "Vjesnikova" izdanja od četvrtka 14. travnja. L

Ministarstvo će dodatnih 50.000 primjeraka priloga o Bolonjskom poslati učenicima četvrtih razreda srednjih škola, visokim učilištima, te studentskim zborovima i udrugama diljem Hrvatske.

Ovaj poseban prilog prvi je sveobuhvatni materijal o Bolonjskom procesu do sada priređen u Hrvatskoj, u kojem o povijesti, načelima i provedbi Bolonjskog procesa pišu predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i nadležnih institucija, te predstavnici akademske zajednice, studenata, sindikata i gospodarstvenika.

Upravo zbog širine obrađenih tema, Ministarstvo je izrazilo uvjerenje da će "prilog sadašnjim i budućim studentima pružiti podroban uvid u ovaj proces, koji predstavlja povijesno najveću reformu visokog školstva u Hrvatskoj i Europi".

Prilog o Bolonjskom procesu u srijedu će predstaviti ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, te će dati i trenutačni pregled aktivnosti vezanih uz vrednovanje studijskih programa.

Konferencija za novinare bit će nazočni i državni tajnik za visoko obrazovanje Slobodan Uzelac, rektori hrvatskih sveučilišta, te drugi uvaženi predstavnici akademske zajednice, Hrvatskog studentskog zbora i Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, priopćeno je iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

(Hina) xsp/pp ysp

Pročitajte više