Ministar sigurnosti BiH Čolak o prijetnjama Al Qaide

MINISTAR sigurnosti BiH Bariša Čolak je izjavio kako trenutačno u BiH nema sigurnosno zabrinjavajućih pojava nakon što je Al Qaida najavila napade na Italiju i Nizozemsku.

"Nije ugodno slušati vijesti o najnovijim prijetnjama Al Qaide, jer se to odnosi na zemlje u našem (BiH) okruženju. To u svakom slučaju može imati određenog utjecaja prije svega na psihologiju i ponašanje ljudi", rekao je u srijedu za mostarski Dnevni list Čolak dodavši da u BiH nema nikakvih pokazatelja koji bi upućivali kako se izrazio, "na to da bi se nešto slično moglo dogoditi i nama".

Čolak je kazao kako je donedavno bila otežana suradnja sa stranim sigurnosnim službama, jer BiH uopće nije imala obavještajno-sigurnosnu agenciju na razini države. Nedavnim formiranjem jedinstvene obavještajne službe u BiH na državnoj razini, po Čolakovim riječima, otvaraju se perspektive za bolju i kvalitetniju suradnju sa srodnim inozemnim agencijama.

"U tom smislu će sukladno zakonskim rješenjima biti moguće razmjenjivati informacije jer je to u interesu agencija koje se bave takvom vrstom posla, a radi sigurnosti građana BiH i zemalja u bližem i daljem okružju", rekao je bosanskohercegovački ministar sigurnosti.

Pročitajte više