Valamar zbog poreza odgodio ulaganje dvije milijarde kuna, ministar ne vidi problem

Foto: Valamar/Pixsell/Željko Lukunić

"PREMA mojim informacijama nema zaustavlja investicija", tvrdi ministar turizma Gari Cappelli komentirajući jučerašnje priopćenje Valamara o odgodi investicije u Valamar Pinia Family Suites u Poreču planirane za 2018. godinu. Naime, Cappeli tvrdi da je Valamarovo priopćenje nije drastično, a da će investicije ići i dalje, samo - malo kasnije.

>> Valamar Riviera odgađa milijunske investicije zbog neizvjesne fiskalne politike

Valamar se žalio na fiskalnu politiku

Podsjetimo, Valamar Riviera, jedna od najvećih hotelskih kompanija koja djeluje u Hrvatskoj najavila je kako zbog neizvjesne fiskalne politike za investiture u turizam te izazova u pripremi potrebne tehničke dokumentacije odgađa investicije. Valamar Riviera objavila je sredinom prošle godine strategiju poslovanja do 2020. godine. Tada je najavljeno da će realizirati investicije vrijedne od 1,5 do 2 milijarde kuna. Ovom odlukom navedeni ambiciozni plan dolazi u pitanje.

No resorni ministar nije se činio zabrinut pa kaže da je malo i začuđen zbog stava Valamara.

Sve smo donijeli prije godinu dana, ne jučer

"Hrvatska je donijela paket poreznih mjera prije godinu dana. Nije to bilo jučer. Prije godinu dana se itekako znalo što je to i kad stupa na snagu. Ako ćemo korigirati na bolje, neće se valjda nitko žaliti", rekao je ministar Cappelli pred novinarima na današnjem predstavljanju rezultata turističkog prometa za mjesec kolovoz i prvih osam mjeseci ove godine.Cappelli tako kaže  da u najgorem slučaju može ostati rješenje koje je na snazi, a doneseno je prije godinu dana. Ministar turizma kaže i da zakon nije donesen preko noći, nego prije godinu dana.

"Pa nije da smo jučer donijeli rješenje pa da danas netko reagira da ne ide dalje u investicije", istaknuo je ministar turizma dodajući da je oduvijek bilo jasno o čemu se tu radi i kada stupa na snagu. Naglasio je na kraju kako je on optimist te da na kraju neće biti nikakvih problema.

Pročitajte više