Ministar Vlahušić u posjetu Gospiću

MINISTAR zdravstva Andro Vlahušić sa suradnicima posjetio je danas Ličko-senjsku županiju.

Nakon obilaska gospićke Opće bolnice Vlahušić je razgovarao s ravnateljem bolnice Darkom Milinovićem koji ga je izvijestio da je bolnica u kojoj rade 172 djelatnika u posljednje tri godine u obnovu i modernizaciju uložila oko deset milijuna kuna.

Nakon obilaska starog dijela bolnice koja je gotovo uništena u ratu, gdje se sada predviđa postaviti CT uređaj, rodilišta i ginekološkog odjela, Vlahušić se sastao s ličko-senjskim županom Milanom Jurkovićem i predstavnicima zdravstvenih ustanova.

Problema ima dosta jer je riječ o županiji s velikom površinom i malim brojem stanovnika, a kroz Liku prolaze i najvažnije hrvatske prometnice.

Za rješavanje nekih problema trebat će više vremena, a Vlada će odmah uložiti u gospićku bolnicu 10 - 12 milijuna kuna kako bismo zaokružili dijagnostiku, kirurške i anesteziološke dvorane, tako da bolnica dođe na standard kakav se slijedećih deset do 15 godina neće bitnije mijenjati, kazao je Vlahušić.

Također je dogovoreno da država maksimalno pomogne domovima zdravlja, prvenstveno oko dugova ljekarnama.

U proračunu za slijedeću godinu rezervirat ćemo novac za nabavu novih sanitetskih vozila za Gospić, Otočac, Senj i Korenicu, obećao je Vlahušić.

Što se tiče Hitne pomoći na glavnim prometnicama, Vlahušić je istaknuo da se želi unaprijediti helikopterska služba, kako bi vrijeme od zvanja do spuštanja helikoptera bilo što kraće.
Spremni smo na tom području omogućiti i privatnu inicijativu, te razgovarati s MUP-om i MORH-om jesu li u stanju biti efikasni, jer u zdravstvu minuta može značiti ljudski život, rekao je Vlahušić.

Pročitajte više