Ministar Vukelić posjetio pakračku poduzetničku zonu

MINISTAR gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić danas je u Pakracu obišao poduzetničku zonu, u čiju je izgradnju grad, uz pomoć Europske komisije, uložio 6,5 milijuna kuna.

Ministra su s planovima i programima razvoja pakračkoga gospodarstva upoznali gradonačelnik Davor Huška i saborski zastupnik Damir Špančić.
Ministar Vukelić tom je prigodom od županija, gradova i općina zatražio da zajedno s Vladom rade na poticanju poduzetništva i razvoju poduzetničkih zona. "Za to će od Ministarstva gospodarstva kroz više projekata, koje je Vlada prihvatila u okviru programa poticanja maloga i srednjeg poduzetništva, poduzetnici uz ostalo dobiti i financijsku podršku", rekao je.

"Budući da se u Pakracu radi na razvoju poduzetništva", istaknuo je Vukelić, "grad može očekivati konkretnu podršku kako bi se što prije zaliječile ratne rane i stvorili normalni uvjeti za život građana".

Stoga je Ministarstvo gospodarstva i podržalo program sanacije drvne industrije Papuk, koji predviđa da Vlada otpiše dugove tvrtke u vrijednosti 15 milijuna kuna, ili 60 posto ukupnoga dugovanja Papuka, te zatim iz svoga portfelja dionice Papuka prepusti u vlasništvo gradu, rekao je.

Ministra Vukelića gradonačelnik Huška i saborski zastupnik Špančić zamolili su za podršku oko gradnje 17 kilometara brze ceste od Pakraca preko Lipika do Novske, što će gradu omogućiti dobru prometnu povezanost i stvoriti pretpostavke za veća ulaganja i brži razvoj gospodarstva.

Pročitajte više