Ministar Žuvanić podupro projekt prenamjene zrakoplova

MINISTAR pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli nakon sastanka s istarskim županom Ivanom Jakovčićem rekao kako podupire projekt prenamjene putničkih u transportne zrakoplove u pulskoj Zračnoj luci za koji je zainteresirana jedna izraelska tvrtka.

Po njegovim riječima, radi se o odličnu projektu koji nije važan samo za Istru nego i za cijelu Hrvatsku "jednostavno zato što obuhvaća novu i visoku tehnologiju, jamči nova radna mjesta i stjecanje novih znanja".

"U ime Ministarstva osobno podupirem taj projekt. Ujedno odabcujem tvrdnje u medijima u kojima se spominje vojna industrija kao zakulisna proizvodnja", kazao je ministar Žuvanić.

Govoreći o cestovnoj mreži u Hrvatskoj, istaknuo je kako su u zadnje dvije godine Hrvatske ceste u četverogodišnjem planu znatan novac uložile u održavanje i gradnju spojnih cesta s autocestom Zagreb - Split. No u sljedećem četverogodišnjem planu mnogo bi više treablo ulagati u ceste u Istri, dodao je, rekavši da je danas dogovoren sastanak na kojem bi potkraj godine predstavnici Ministarstva, Istarske županije i Hrvatskih cesta procijenili potrebe u održavanju cesta u Istri.

Izvijestio je kako je u proračunu osigurano četiri milijuna kuna za obnovu pulske Zračne luke koja, drži on, nema najsuvremeniji sigurnosni sustav, t.j. rentgenski uređaj, dodavši da ga još nemaju ni zračne luke u Zadru i Zagrebu. Pregovaramo s dobavljačima tih sigurnosnih uređaja i vjerujem da će ove godine njima biti opremljene sve tri zračne luke, zaključio je Žuvanić.

Župan Ivan Jakovčić novinarima je kratko rekao da je zadovoljan današnjim sastankom te da osim gradnje Istarskog ipsilona treba usporedno izgraditi i dovršiti prilazne ceste kako bi Ipsilon bio dijelom u uporabi 2005. i potpuno 2006.

Pročitajte više