Ministarstvo gospodarstva demantira Brodosplit: Ne podupiremo praksu bez natječaja

MINISTARSTVO gospodarstva, rada i poduzetništva reagiralo je večaras na vijest o istrazi zbog sumnje u pronevjere u Brodosplitu i Brodotrogiru demantirajući tvrdnju iz Brodosplitova priopćenja, koja je dio te vijesti, kako Ministarstvo podupire praksu da brodogradilišta nisu dužna provoditi natječaj za tzv. A materijal koji se ugrađuje u brod.

U vijesti "Istraga zbog sumnje u pronevjere u Brodosplitu i Brodotrogiru" među ostalim preneseno je i Brodosplitovo priopćenje u kojemu se navodi da brodogradilišta nisu dužna provoditi javni natječaj za tzv. A materijal, koji se ugrađuje u brod, već se u tom slučaju primjenjuje interni akt, koji izravno regulira postupak nabavljanja opreme. U vijesti je prenesena tvrdnja Brodosplita kako takvu praksu podupire Ministarstvo gospodarstva "jer se time ubrzava postupak gradnje broda".

Po večerašnjem priopćenju, Ministarstvo ne podupire praksu prema kojoj, kako se navodi u vijesti, "brodogradilišta nisu dužna provoditi javni natječaj za tzv. A materijal" te slijedom toga "informacija koja je proslijeđena iz Brodosplita nije točna", navodi se u priopćenju Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

S obzirom na posljednje medijske natpise o "Brodosplitu" Ministarstvo je od uprave tog brodogradilišta zatražilo cjelovito izvješće. Također, izvješće je zatraženo i od Hrvatske brodogradnje Jadranbroda, tvrtke koja prati poslovanje hrvatskih brodogradilišta, stoji u priopćenju Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Pročitajte više