Ministarstvo javnih radova o odlaganju makarskog smeća

MINISTARSTVO javnih radova, obnove i graditeljstva u današnjem priopćenju za javnost ističe kako su teškoće u odlaganju komunalnog otpada na širem makarskom području izazvane višegodišnjom uporabom neprikladnih odlagališta, daljnja uporaba kojih je zabranjena rješenjem Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja.

Po Zakonu o otpadu jedinice lokalne samouprave utvrđuju lokaciju za odlaganje otpada dokumentima prostornog uređenja, a ako to ne učine, odluku donosi Vlada, a glede odlaganja komunalnog otpada s makarskog područja upravo je riječ o takvu slučaju, kaže se u priopćenju.

"Provedba Zakona o otpadu u nedvojbenoj je nadležnosti Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja. Iz toga proizlaze i njegove obveze prema Vladi u razrješavanju slučaja utvrđivanja lokacije prijeko potrebna odlagališta za grad Makarsku i njegovu okolicu, a ne Ministarstva javnih radova, obnove i graditeljstva, u nadležnosti kojeg je komunalna djelatnost skupljanja i odvoza smeća na osigurano odlagalište po Zakonu o otpadu", kaže se u priopćenju Ministarstva javnih radova, obnove i graditeljstva.

(Hina) pp/bma dd

Pročitajte više