Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo postupak protiv županijskog inspektora

MINISTARSTVO poljoprivrede i šumarstva priopćilo je da je zatražilo pokretanje postupka protiv županijskog inspektora Zlatka Siročića zbog težih povrjeda službeničke dužnosti, odnosno prekoračenja ovlasti pri donošenju rješenja o zabrani rada dviju veterinarskih ambulanta "Dr. Lukman" d.o.o. L

Siročić je rješenje o zabrani rada dvjema ambulantama u sastavu Veterinarske ambulante "Dr. Lukman" u vlasništvu Davorina Lukmana, inače pomoćnika ministra poljopriverde i državnog ravnatelja Uprave za veterinarstvo, donio u početku godine.

Drugim nadzorom, koji je na temelju Lukmanove žalbe obavio državni inspektor, utvrđeno je da ambulante "Dr. Lukman" u potpunosti zadovoljavaju propisane uvjete.

Ministarstvo navodi da je inspekcijskim nadzorima u Varaždinskoj županiji, za područje koje je nadležan viši županijski inspektor Zlatko Siročić, utvrđeno više nepravilnosti u njegovu radu.

Inspektor Siročić je teže povrijedio svoju službenu dužnost jer nije provodio ili je nemarno provodio svoje obveze, nije sprječavao nezakonitosti, nezakonito je radio, zlorabio je položaj, prekoračivao ovlasti i neopravdano odbijao izvršiti zadatke, navodi Ministarstvo.

Kako je u početku veljače objavio jedan dnevnik, inspektor Siročić je u nadzoru Lukmanove veterinarske ambulante utvrdio da ju je odjavio još 1998., ali da je unatoč tomu ambulanta nastavila rad. Kako je tada objavljeno, Siročić je utvrdio i više nepravilnosti, kao što je cijepljenje pasa protiv bjesnoće od kuće do kuće te je izdao rješenje o zabrani rada veterinarskih ambulanta, kojima je vlasnik njegov nadređeni Davorin Lukman.

Pročitajte više