ministarstvo pomorstva, prometa i veza: žuvanić primio sindikate luke rijeka

Ministar pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić primio je danas sindikalne povjerenike Luke Rijeka koji su iznijeli primjedbe na kršenje kolektivnog ugovora zbog neredovite isplate plaća te se založili za ubrzanje odluke Upravnog suda o pretvorbi Luke Rijeka, priopćeno je iz Ministarstva.

"Kao izvršna vlast ne možemo utjecati na sud da donese odluku, ali kao resorno Ministarstvo ulažemo značajna sredstva u prometnu infrastrukturu jer luke gube svoj značaj bez dobro povezanog zaleđa", rekao je Žuvanić sindikalcima.

Po riječima zamjenika ministra Pavla Komadine, u posljednjih nekoliko godina u riječku Luku država je uložila više nego u posljednjih 60 godina.

Sindikalci su također izviješteni da je u dnevni red sutrašnje Vladine sjednice uvršteno odobrenje jamstva Luci Rijeka od 20 milijuna kuna za restrukturiranje.

Predstavnici sindikata Roberto Zupčić i Vlatko Mandekić te predsjednik Radničkog vijeća Drago Jelčić izrazili su spremnost za pronalaženje rješenja u vezi tužbi koje su sindikalci podigli zbog kršenja kolektivnog ugovora, napominje se u priopćenju.

Pročitajte više