Ministarstvo rada i UNDP potpisali sporazum o jačanju kapaciteta ministarstva

Ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović i stalni predstavnik Agencije za razvoj Ujedinjenih naroda (UNDP) za Hrvatsku Cornelis Klein potpisali su danas sporazum o jačanju kapaciteta Ministarstva rada i socijalne skrbi.

Temeljem potpisanog sporazuma "Jačanje kapaciteta Ministarstva rada i socijalne skrbi u vođenju politike i evaluacije" formirat će se poseban odjel za provedbu, promatranje i evaluaciju reforme sustava socijalne skrbi, priopćilo je Ministarstvo rada.

Rad odjela će u prvoj godini financirati UNDP s 256.000 američkih dolara, a Ministarstvo rada će osigurati prostor, te informatičku i komunikacijsku opremu.

Odjel će se sastojati od voditelja projekta reforme, administrativnog asistenta, te dva mlada stručnjaka, a očekuje se da će početi raditi 1. prosinca ove godine.

Svrha je projekta postići poboljšanja u kvaliteti, ciljanosti i uspješnosti socijalne politike, uključujući smanjenje siromaštva i mjere socijalne integracije, stoji u priopćenju.

Ministar Vidović ocijenio je prilikom potpisivanja da je reforma socijalne skrbi i državne uprave neophodan preduvjet jačanja profesionalizma i kvalitete rada.

Predstavnik UNDP-a izrazio je nadu da će taj projekt poslužiti i ostalim ministarstvima kao model uspješnoga rada.

Pročitajte više