Ministarstvo sutra objavljuje poziv za zakup bivšeg Todorićevog otoka

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

MINISTARSTVO državne imovine sutra će raspisati javni poziv za zakup i kupnju četiriju nekretnina na Jadranu.

Među njima je otok Smokvica koji se daje u zakup na 30 godina, a godišnja cijena je 4 milijuna i 910 tisuća kuna, javlja HRT.

Ministar državne imovine Goran Marić kaže da očekuju interes za Smokvicu jer, iako malo, radi o elitnom mjestu.

"A onda su mogući i elitni korisnici jer cijena je prilično visoka", objašnjava ministar.

Ulaganja u prostor nisu moguća


Načelnica Rogoznice izjavila je kako će koristi od najma imati kako proračun tako i općina Rogoznica u smislu poreza na potrošnju, poreza na dohodak od svih prihoda koji se budu ostvarivali kroz turističku članarinu te boravišnu pristojbu.

Ulaganja u prostor nisu moguća jer je Smokvica još uvijek otok s posebnom, odnosno vojnom namjenom.

Natječaj će biti otvoren 30 dana, a na petogodišnji zakup ide i turističko naselje Perna s hotelom Komodor i kampom Orebić čija početna cijena je 8 milijuna i 40 tisuća kuna. Osim toga u zakup ide kamp Uvala Slana s hotelom Club Vala i to po cijeni od 943 tisuće kuna godišnje. Na prodaju je Hotel Hrvatska u Baškoj Vodi s početnom cijenom od 42 milijuna 392 tisuće i 625 kuna, javlja HRT.

Smokvica je otok u blizini Rogoznice u Šibensko-kninskoj županiji koji je više od deset godina koristila obitelj Todorić, a nakon što je prošle jeseni vraćen državi, kao i svi objekti na njemu, u Ministarstvu su kazali da je taj otok i objekte obitelj Todorić koristila bespravno te su već tada najavljivali njegovo davanje u dugogodišnji zakup.

Pročitajte više