Ministarstvo vanjskih poslova napalo Šešeljev skup: "Ponižava prognane Hrvate"

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

MINISTARSTVO vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske osudilo je skup Srpske radikalne stranke koji se pod vodstvom osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja održao danas u Hrtkovcima.

Traže javnu osudu ovakvih okupljanja

Javnosti su se obratili priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova osuđuje održavanje skupa Srpske radikalne stranke pod vodstvom osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja u Hrtkovcima, simbolu stradanja Hrvata u Vojvodini. Održavanje skupa na samom mjestu počinjenja zločina nedopustivo je ponižavanje žrtava i stradalnika, tisuća prognanih Hrvata, ali i svih pripadnika hrvatske nacionalne manjine koji žive u Vojvodini.

Očekujemo od srbijanskih vlasti jasnu osudu ovakvih okupljanja, koja propagiraju politiku i stavove koji su nedvosmisleno osuđeni od strane Haškog tribunala i cijelog civiliziranog svijeta, kao i stvarno, a ne samo deklarativno, poštivanje prava nacionalnih manjina te spremnost za istinskim suočavanjem s prošlošću", stoji u njihovom priopćenju.

Skup osudila i Kolinda

Skup srpskih radikala osudila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

"Poražavajuće je što srbijanska država u 2019. godini dopušta skup istih tih ljudi u Hrtkovcima, simbolu stradanja Hrvata Vojvodine", napisala je Grabar-Kitarović na Twitteru.

Pročitajte više