Ministarstvo zdravstva oglasilo se o natječaju za zahode i četkama od 700 kuna

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

DOK bolnice grcaju u dugovima, ministar zdravstva Vili Beroš uređuje WC-e u zgradi Ministarstva.

Ministarstvo zdravstva 3. kolovoza raspisalo je nabavu izvođenja radova na obnovi sanitarnih čvorova u kojoj traži izvođača za rekonstrukcija devet sanitarnih čvorova u svojim prostorijama. Beroševo je ministarstvo vrijednost nabave procijenilo na 2.3 milijuna kuna bez PDV-a.

Oglasili se iz Ministarstva

Sad su se oglasili iz Ministarstva. Projekt saniranja i uređenja sanitarnih čvorova u Ministarstvu zdravstva datira još iz 2017. godine, više od polovice toaletnih prostora je izvan funkcije, a na dosadašnje raspisane natječaje nitko se nije javio, kažu iz ministarstva, prenosi N1.

“U Ministarstvu zdravstva još je 2017. godine izrađen projekt saniranja oštećenja sanitarnih čvorova kojima se koriste, osim zaposlenika, i svi građani i gosti koji poslovno dolaze. Više od polovice toaletnih prostora, u osam derutnih sanitarnih čvorova je duže vrijeme izvan uporabe i nametnula se potreba saniranja šteta i njihova uređenja.

Na dosadašnje raspisane javne natječaje nitko se nije javio, a promjene tržišnih uvjeta glede cijene rada, kao i povećanih cijena instalacijske i sanitarne opreme uvjetovali su i korekcije u natječajnoj dokumentaciji", kažu.

Kažu da se ne nabavljaju četke od 700 kuna

“Ministarstvo zdravstva kao poslodavac ima zakonsku obvezu osigurati dovoljan broj funkcionalnih sanitarnih prostorija za svoje djelatnike, kako je to predviđeno i Zakonom po zaštiti na radu i drugim aktima, a naša situacija u tom pogledu je više godina vrlo nepovoljna”, kaže ministar zdravstva Vili Beroš i dodaje da se javni natječaj objavljuje i provodi u skladu sa zakonskim odredbama i zadovoljavanjem svih uvjeta.

“S jedne strane imamo zakonsku i ljudsku obvezu osigurati našim zaposlenicima normalne uvjeta za rad i boravak u prostorima ministarstva, nikakav luksuz ili bilo što izvan uobičajenih okvira, pogotovo ne četke po 700 kuna kako se piše po medijima, a s druge pritisak ubrzanog povećanja cijena rada i materijala, a uz to i neprimjene komentare u javnosti, što nam otežava da učinimo ono što već pet godina čeka na realizaciju”, napominje ministar zdravstva.

Dodaje da je zbog toga i pozvao medije da se sami uvjere u stanje tih prostora u Ministarstvu zdravstva kako bi iz prve ruke o tome izvijestili javnost, svoje čitatelje i gledatelje.

Pročitajte više

 

Pročitajte više