Ministrica Antunović na konferenciji o Bugarskoj

IZASLANSTVO Ministarstva obrane, predvođeno ministricom Željkom Antnović sudjelovat će na konferenciji "Oblikovanje zajedničke sigurnosne politike zemalja jugoistočne Europe novi pristup i podjela odgovornosti" koja će se održati 5. i 6. rujna u glavnom gradu Bugarske, Sofiji, priopćeno je u četvrtak iz MORH-a.

Konferencija će biti podijeljena na četiri zasjedanja sa sljedećim temama: "Proširenje, vođenje i podjela odgovornosti u suočavanju sa sigurnosnim izazovima u jugoistočnoj Europi", "Transatlanski odnosi i njihov utjecaj na regionalnu sigurnost", "Rizici integracije: prijetnje organiziranog kriminala i korupcije", "Ukidanje stereotipa: inovativne odgovornosti povezane s novim sigurnosnim rizicima".

Ministrica Antunović će kao govornik sudjelovati na 2. zasjedanju ("Transatlanski odnosi i njihov utjecaj na regionalnu sigurnost"), a na marginama konferencije, na trilateralnom sastanku, sastat će se s ministrima obrane Republike Makedonije, Vladom Bučkovskim i Albanije, Pandeli Majkom, te na bilateralnom sastanku s ministrom obrane Republike Turske, Vecdijem Gonulom.

Na konferenciji će sudjelovati glavni tajnik NATO-a lord George Robertson, direktor studija u Središtu za Europsku politiku, dr. Fraser Cameron, generalni direktor Vijeća Europe za politička pitanja, Klaus Schumann, ravnatelj Instituta za mirovna istraživanja u Frankfurtu, dr. Matthias Dembinski, predsjednik Vlade Republike Bugarske, Simeon Saksokoburgotski, ministri obrane Republike Rumunjske, Republike Makedonije, Republike Austrije i drugi.

Pročitajte više