Ministrica Žalac je dan nakon prometne bila kuma na krštenju

U SUBOTU ujutro je automobil u Vinkovcima naletio na dijete koje je prelazilo cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza.

Nedugo nakon same nesreće otkriveno je kako je u nesreći sudjelovala ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac. 

Ministrica upravljala vozilom bez važeće vozačke dozvole

Gabrijela Žalac je upravljala vozilom, i to bez važeće vozačke dozvole. 
 
Djevojčica je zadobila teže tjelesne ozljede. Prijelom distalnog dijela desne potkoljenice, prijelom obiju kosti, i lisne i goljenične, a na liječenje je prevezena u KBC Osijek.

Istog dana o nesreći su se oglasili iz Ministarstva ministrice Žalac, potvrdivši kako je ministrica sudjelovala u prometnoj nesreći te kako će posjetiti ozlijeđeno dijete u bolnici. 

I dok se u satima nakon nesreće očekivala ostavka ministrice iz moralnih razloga, do toga nije došlo. Ni u satima nakon nesreće, a ni u danima nakon nesreće.

Ministrica se oglasila dan nakon nesreće

Dan nakon nesreće, u nedjelju, o nesreći se oglasila i sama ministrica. 

Kazala je kako je posjetila djevojčicu u bolnici, zahvalila Bogu i priznala da joj je istekla vozačka dozvola. No, zanimljivo, Žalac nije otkrila kad joj je točno istekla vozačka dozvola, već je samo kazala kako je nije produljila.

"Nakon ovog nesretnog dana, još jednom iskazujem duboko žaljenje zbog nesreće. Posjetila sam svoju malu dragu susjedu u bolnici koja se, hvala dragom Bogu, dobro oporavlja. Srećom, potkoljenica je sanirana samo repozicijom i fiksirana longetom. Moje misli i molitve su uz djevojčicu i njezinu obitelj te joj želim što brži oporavak ❤️🙏

Što se tiče vozačke dozvole, propustila sam produljiti njezinu valjanost koju sam, kao i svi građani, dužna produljiti svakih 10 godina te se zbog navedenog propusta ispričavam javnosti. Kaznu sam platila odmah sukladno Zakonu", napisala je Žalac.

Kuma na krštenju

No, kako otkrivaju objava i fotografije na stranicama Požeške biskupije, ministrica je dan nakon nesreće bila kuma na krštenju. 

Kako je objavljeno na stranicama Biskupije, biskup Antun Škvorčević koji je krstio djecu je zahvalio kumovima, "napose Gabrijeli Žalac koja se kao ministrica trudi oko dobra prema Slavoniji".

Pročitajte više