Skinut imunitet bivšem gradonačelniku Varaždina: "HDZ-ovci su šutnuli Čehoka"

SABORSKO Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas je jednoglasno skinulo imunitet nezavisnom zastupniku i bivšem gradonačelniku Ivanu Čehoku, dok je odbijen zahtjev za skidanje imuniteta HNS-ovcu Goranu Beusu Richemberghu.

Zahtjev za skidanje imuniteta Čehoku poslao je DORH zbog optužnice da je sklopio štetni ugovor s gradskom tvrtkom Parkovi dok je bio na funkciji varaždinskog gradonačelnika. Ovaj zahtjev je pred MIP-om bio i prije dva tjedna, no tada su HDZ-ovci srušili kvorum te se nije glasalo o tom prijedlogu.

"Šutnuli ste Čehoka"

SDP-ovac Arsen Bauk je prigovorio HDZ-ovcima da Čehoku nisu željeli skinuti imunitet tada, jer im je trebao za držanje kvoruma. "Tada vam je Čehokov glas bio važan, a sada vam ne treba i možemo reći da ste ga na neki način šutnuli, poručio je HDZ-ovcima", kazao je Bauk na što je HDZ-ov član MIP-a Damir Sesvečan prigovorio da su to insinuacije.

Ovo je već drugi puta da je MIP skinuo imunitet Čehoku, jer je to već učinio u lipnju kada su dali dozvolu da ga se uhiti, pritvori te da mu se odredi istražni zatvor.

HDZ i HSS nazvao bandom

Zahtjev za skidanje imuniteta HNS-ovcu Richemberghu je poslao privatni tužitelj Zvonko Kunić koji ga je tužio za uvredu i klevetu. MIP nikada nije skidao imunitet za privatne tužbe te je tako i sada odlučio.

Zbog toga što je HDZ i HSS početkom listopada nazvao "bandom koja špekulantski raspolaže tuđom imovinom jer je pritisnuta različitim lobijima i uopće im nije stalo do malog čovjeka", zastupnik SDP-a Goran Beus Richembergh našao se na udaru privatne tužbe navedenih stranaka.

Pročitajte više