Mira Marković javila se podgoričkim novinama

DOK SRPSKA policija traga za Mirom Marković, predsjednicom Jugoslavenske ljevice (JUL) i suprugom bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića, kome se sudi u Den Haagu, ona se podgoričkom listu "Publika" javila pismom u kome kaže "da nije ni u kakvim odnosima s bilo kojim zločinom u Jugoslaviji", te da je "upoznata s neistinitim i gnusnim optužbama protiv nje", prenose srbijanski elektronski mediji.

Ona je u pismu navela i da je iz Beograda otputovala "koncem veljače zbog osobnih i obiteljskih razloga", ali nije navela gdje se trenutačno nalazi. Policijske navode Marković je nazvala "odmazdama" koje su "politički motivirane" i imaju cilj da ona bude uklonjena s javne scene, a njezin muž "destabiliziran". Ona drži da su optužbe protiv nje "odmazda, kazna za divnu, dostojanstvenu, pametnu i sjajnu ličnost Slobodana Miloševića pred sudom u Hagu. "Njega zato što je takav, žele ubiti", navela je ona u spomenutom pismu, a prenose beogradski elektronski mediji.

Kćerka Slobodana Miloševića, Marija, jučer je za podgoričku "Publiku" izjavila da je "majku obavijestila o vijestima iz Beograda, kao i da se ona nalazi u Rusiji u posjetu sinu Marku Miloševiću..."

Miru Marković i Slobodana Miloševića srpska policija sumnjiči da imaju udjela u ubojstvu Miloševićeva političkog rivala Ivana Stambolića u kolovozu 2000. godine.

Potpredsjednik vlade Srbije Žarko Korać za beogradske medije je danas izjavio da će međunarodna tjeralica za Mirjanom Marković biti raspisana danas. Korać je izrazio uvjerenost da će Rusija isporučiti Mirjanu Marković kako bi dala iskaz.

Pročitajte više