Miran Božić u hrvatskoj metropoli

TIJEKOM blagdanskog vikenda u Zagrebu, nakon dugo vremena, nije zabilježeno niti jedno razbojstvo, krađa ili drugo teže kazneno djelo, pa u policiji sa zadovoljstvom ističu da je Božić donio ozračje mira u hrvatsku metropolu.

"Božićni blagdani bili su tihi i mirni, a nije prijavljeno čak niti jedno ranjavanje petardama ili drugom pirotehnikom", kažu u zagrebačkoj policiji.

Na zagrebačkom području, kao i u ostatku Hrvatske, svakodnevno se dogodi tri do četiri razbojstva, dok je broj krađa znatno veći.

Posljednja kriminalna apstinencija u Hrvatskoj je zabilježena početkom prosinca, dan nakon što su policajci u zagrebačkom naselju Sveta Klara razbojnicima uzvratili vatru i ubili dvojicu pljačkaša pošte.

No, za razliku od Zagreba teško ranjavanje povezano s Božićnim slavljem dogodilo se u Velikom Trojstvu nedaleko od Bjelovara, gdje je paleći karabit u staroj bojlerskoj boci stradao 22-godišnji mladić.

U eksploziji karabita došlo je do nekontrolirane detonacije, pa je mladića dio bojlerske boce pogodio u tijelo i teško ozlijedio, kažu u policiji.

Mladić je, dodaju, u bjelovarskoj bolnici završio s višestrukim prijelomom desne šake, natučenom glavom i vilicom, krvarenjem iz oba uha i nekoliko izbijenih zuba.

Foto: Arhiva

Pročitajte više