Mirjana Pukanić na sudu protiv svoje kćeri: Traže posthumni razvod, žele me ostaviti bez ičega

NA OPĆINSKOM građanskom sudu u Vukovarskoj ulici u Zagrebu prije dva tjedna nastavljena je nedovršena brakorazvodna parnica pokojnog Ive Pukanića i Mirjane Pukanić. Razvodom supružnika Pukanić podijelila bi se njihova bogata imovina i nekretnine po Zagrebu, ali i šire, između Mirjane i kćeri Sare. Međutim, sukobljene strane imaju različitu predodžbu onoga što je zaključeno na ročištu u svibnju 2008. godine.

Prema zakonu, kada umre jedan od roditelja, dijete može samo nastaviti razvod jer je najbolje poznavalo roditelje, kao i volju onoga koji je preminuo.

Sara će se za tri tjedna naći na ročištu protiv svoje majke, kaže nam Mirjana. Na prvom ročištu bili su Mirjana Pukanić, Veljko Miljević te Višnja Drenški Lasan.

"Žele me ostaviti bez ičega"

Kuća u Velikoj Gorici, kuća na Ribnjaku, stan u Importanne galeriji, stan u Ilici, stan u Miamiju koji je Ivo prepisao na Saru, a prema kazivanju Mirjane, i novac koji je Ivo Pukanić pohranio izvan države, u bankama u Švicarskoj, Lihtenštajnu i drugdje, sva ta imovina predmet je parnice koja se 2008. godine zbog nasilne smrti Ive Pukanića nije okončala.

No, Mirjana Pukanić tvrdi - žele me rastaviti od Sare i mene ostaviti bez ičega kao socijalni slučaj. "Umjesto da se ja i moja kći udružimo i borimo za svoje, sve će nam uzeti odvjetnici. Ali u obitelji Pukanić sve se mora raditi o novcu. Ovo je jedna obična nakaradna nebuloza", kazala je Mirjana za Index govoreći o zahtjevu za posthumnim razvodom.

"Ali ja se ničega neću odreći, previše sam propatila da bih postala socijalni slučaj", kaže Mirjana dodajući kako joj je žao zbog onoga što se Ivi dogodilo te da bi i njoj bilo puno bolje da je on ostao živ.

Mirjana veliki dio krivnje za pokrenutu parnicu svaljuje i na pleća Sarina odvjetnika Veljka Miljevića. Tvrdi kako Miljević odvraća Saru od nje te joj govori kako će joj mama uzeti sav novac. "Ali Miljević me nije ženio, a bome me neće ni razvoditi", kaže Mirjana koju u postupku zastupa Višnja Drenški Lasan.

"Raspitivala sam se kakav bi ishod ova parnica mogla imati. Teoretski ona je moguća, ali oni ništa neće dobiti", kaže nam Mirjana Pukanić.

Ivo i Mirjana su razvedeni

Miljević je bio mnogo manje razgovorljiv od Mirjane. Poručio nam je da pročitamo Obiteljski zakon te ironično govorio o novinarima i novinarstvu referirajući se na razdoblje kada se pisalo o problemima unutar obitelji Pukanić, zbog prisilne hospitalizacije Mirjane Pukanić.

Kazao nam je kako u raspravnom zapisniku s ročišta održanog 28. svibnja 2008. stoji da je brak između Ive i Mirjane razveden te da se u nastavku postupka trebalo odlučiti s kim će Sara živjeti. "U međuvremenu se Ivi dogodilo ono što se dogodilo, a Sara je postala punoljetna te sama nastavila ovu parnicu", kazao nam je Miljević.

Pročitajte više