Mirjana Pukanić oslobođena optužbe za posjedovanje 15 grama kokaina

SUTKINJA Općinskog kaznenog suda danas je Mirjanu Pukanić oslobodila optužbe za posjedovanje 15,4 grama kokaina. U obrazloženju presude stoji kako nije dokazano da je pronađeni kokain pripadao Mirjani Pukanić.

U presudi stoji kako je Mirjana Pukanić neosporno bila konzument kokaina, no droga je otkrivena tek 15 dana nakon njene prisilne hospitalizacije. Sumnjiva je i činjenica da su na vrećici u kojoj je bio kokain pronađeni otisci samo Mirjane Pukanić, a držale su je i Vlasta Berger te policajci.

Na ovom suđenju bilo je mnogo kontradiktornih izjava svjedoka pa je moguće kako je presuda rezultat baš takvih iskaza. Sudski vještak dr. Davor Zdunić tvrdio je da ovisnost supruge pokojnog vlasnika Nacionala traje najmanje tri godine.

Konfuzan iskaz žene koja je pronašla kokain

U svom svjedočenju je žena koja je vodila brigu o kućanstvu Pukanićevih, Vlasta Berger, tvrdila kako je kokain pronašla u crvenoj kozmetičkoj torbici u ormaru u sobi Mirjane Pukanić. I prije tog pronalaska droge sumnjala je na ovisnost kod Mirjane Pukanić, jer joj je curila krv iz nosa, a "bila je dobre volje".

Sobu Mirjane Pukanić je prekopala nakon što joj je to naredio pokojni Ivo Pukanić. To se dogodilo nekoliko dana nakon neuspjelog atentata na vlasnika Nacionala koji je znao da će mu policija pretresti kuću. Iskaz Vlaste Berger bio je vrlo konfuzan. Prvo je tvrdila da je u sobi tražila "sumnjiv materijal", da bi kasnije promijenila priču i rekla da je u sobi Mirjane Pukanić tražila kutijicu s nakitom kako bi se utvrdilo je li supruga Nacionalovog vlasnika nešto prodala.

Pročitajte više