Mirko Norac rekao sudbonosno da svojoj izabranici zubarici

U CRKVI Gospe Sinjske u Sinju započelo je vjenčanje između generala Mirka Norca osuđenog za ratne zločine i njegove izabranice Jelene Midenjak, stomatologinje iz Sinja. Ovo će zasigurno biti vjenčanje godine sinjske krajine. Norca i Jelenu Midenjak vjenčao je fra Božo Norac Kljajo, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu.

Generalov vjenčani kum je Miro Laco, prijatelj iz djetinjstva i ratni suborac, a mladenkina kuma je Tina Šabić iz Brnaza, zaposlenica Ministarstva financija u Ispostavi Porezne uprave u Sinju. Jelenu je do Gospinog oltara u sinjskoj crkvi doveo otac Ivan.

Na vjenčanju nije bilo dopušteno snimanje fotoaparatima i kamerama. Od poznatijih javnih osoba na Norčevu vjenčanju bili su njegov odvjetnik Željko Olujić, Miroslav Demo, Mate Jukić, Ivan Čikara, Ivan Zorica, manji broj alkara, alkarskih momaka i drugi.

Nakon što su Norac i mladenka Jelena izrekli zavjete, fra Božo je gledajući u okupljeno mnoštvo rekao: “Eto, čuli smo svi, svjedoci smo svi”. Na kraju je osuđenom generalu rekao “A sada, uprti pa do smrti”.

Norac je subotu proveo u obiteljskoj kući u Otoku gdje je dočekivao rodbinu i prijatelje koje je pozvao na svadbu. Veliki broj uzvanika nije sudjelovao u svatima već su odlučili ići samo na svadbenu večeru, u restoran Dolis u Dugopolju. 

General Mirko Norac je u lipnju 2004. godine osuđen na 12 godina zatvora zbog ubijanja srpskih civila u Gospiću 1991. godine. U svibnju 2008. godine je osuđen i za ratni zločin počinjen u akciji "Medački džep '93" na 7 godina zatvora. Od 2001. godine je u pritvoru, odnosno zatvoru.

D.M.
Foto: Pixsell

Pročitajte više