Bulj: Plenković je rekao da neće micati ministre. Izgleda da su mu otpale trepavice

Patrik Macek/PIXSELL

SABORSKI zastupnik Miro Bulj zaključuje da je najavljenom rekonstrukcijom vlade, iz koje bi trebalo otići par ministara, premijer Andrej Plenković prekršio vlastito obećanje da neće smijeniti više ni jednog. 

"Premijer je prošli mjesec izjavio da mi iz Mosta možemo stajati na trepavicama a da on neće smijeniti više ni jednog ministra, a sada ih sam miče kad su se našli pod optužnicom. Sad su njemu trepavice otpale. Ili je prekršio svoju riječ. Zato bi bio red da narod iznese stav na izborima", poručuje Bulj.

Plenković je prošli mjesec obećao da neće smijeniti ni jednog ministra

Referira se na Plenkovićevu izjavu od 16 veljače kad je kazao: "Da na trepavicama stoje, do kraja mandata neću maknuti nikoga. To je prva stvar. Je li to Horvat, Ćorić, bilo tko drugi (...) Imaju instrumente, neka napišu, mi ćemo doći u sabor, obranit ćemo, izglasat će se i idemo dalje", govorio je Plenković.

>>Plenković nije htio smijeniti Horvata. Sastavio je 16 stranica u kojima ga brani

I Bulj zaziva nove izbore

Miro Bulj dodaje kako ova vlada nema legitimitet. 

"Najpoštenija rekonstrukcija bi bila da vratimo narodu mandat i da se ide na nove izbore. Jednostavno, na ovaj način sustav ne može funkcionirati kad je dio ministara pod optužnicom. Ovo je demokracija, narod ima pravo birati. Najpoštenije bi bilo da idemo na izbore jer ova vlada nema legitimiteta nikakvog. Ne triba od mrtvaca praviti živa, to je nemoguće, to vjernici znaju", poručio je Bulj. 

Bulj: Plenković i Banožić su ko Lolek i Bolek, molim ih da ništa više ne rade

Podsjeća da kriza vlasti dolazi u vrijeme povećih nedaća s kojima bi se država trebala uhvatiti u koštac. 

"Nalazimo se u ovim teškim vremenima, imamo problema ne samo po pitanju covida i rata, a mislim da se Plenković ponaša bahatije nego Ivo Sanader. A Plenković i Banožić su ko Lolek i Bolek. Što god rade, to se raspada. Bila dron-bomba, bio potres, to je tolika neozbiljnost, a ponašaju se kao da su oni glavni, kao da se nalaze usred Kijeva. Ja bih preporučio njima dvojici da ništa ne rade", kazao je Bulj. 

"Nije ovo vrijeme za Top Gun..."

Podsjetio je i na premijerov nedavni obilazak francuskog nosača zrakoplova Charles de Gaulle.

"Recimo, premijer ode na nosač aviona odjeven kao da je u Top Gunu, odora, naočale, tako dalje, Tom Cruse se može zamisliti, zapitat, oteo mu primat, tako da imamo mi dosta problema u Hrvatskoj. A inflacije, skok cijena energenata... time se malo ko bavi. Bilo bi bolje da pomažemo našim seljacima da mogu zasijati sjeme da možemo imati hrane, jer ionako ćemo imati poskupljenja. Znači, puno, puno, puno mi imamo problema, a evo, još nismo došli ni do zaključka je li na Zagreb pala bomba. Krize u kojima se nalazimo su veliki problem. Nije ovo vrijeme za Top Gun", podvukao je Bulj. 

Pročitajte više