Miroslav Škoro napušta politiku: Nisam niškoristi i lopov

"NA ŽALOST, mediji su stvorili takvu sliku u javnosti da su svi političari korumpirani, da su niškoristi i lopovi kojima je jedino stalo do fotelje, dobre plaće, dva mjeseca godišnjeg i povlaštene mirovine. Ja po svojoj vokaciji nisam takav i ništa od toga mi nije važno. Mislio sam da će sama činjenica što sam u pitanju ja, koji sam sve u životu stekao svojim radom biti dovoljna da se takva percepcija promijeni, no očito sam se prevario", rekao je pjevač i HDZ-ov zastupnik u odlasku Miroslav Škoro agenciji EPEHA, poručujući kako je njegova politička karijera gotova.

"Odbijam da smo svi jednaki i da smo svi lopovi i zato napuštam aktivnu politiku", kazao je Škoro. U politici je bio devet mjeseci i čak bio kandidiran za gradonačelnika Osijeka na ponovljenim izborima početkom ožujka. Suprotno očekivanju njegove stanke i stranke Branimira Glavaša, nije došlo do pobjedničke koalicije između HDSSB-a i HDZ-a, pa je na vlast došla koalicija predvođena HSP-om.

Njegovom gradonačelničkom kandidaturom nije bio presretan baš cijeli osječki HDZ, pa su tri dana prije tih izbora HDZ-ovcima stigla pisma u kojima se članstvo poziva da ne glasa za pjevača, a autori nikada nisu pronađeni.

Škoro unatoč tome naglašava da odluci nije prethodila niti svađa niti bilo kakav skandal u stranci, nego za političku smrt okrivljuje medije. Kazao je da će i dalje biti član HDZ-a te pomagati stranci u svim prigodama.

"Nisam paranoičan i ne smatram da je stranka radila protiv mene. Sa svima sam ostao u dobrim odnosima i pomoći ću im na sljedećim lokalnim izborima. Ponavljam razlozi odlaska su prvenstveno ti što nas mediji sve generaliziraju kao lopove, a to jednostavno nije istina", zaključio je Škoro, naglasivši na kraju i da će zaklada "Milo moje", koju je osnovao postavši saborski zastupnik i u koju je usmjeravao svoju saborsku plaću nastaviti s radom.

C.D.
Foto: Index

Pročitajte više