Missica koju je Bandić zaposlio u ZET-u je kćer njegovog stranačkog prijatelja Rode Ćosića

Foto: Facebook, FAH

NOVA šefica ZET-a Sarah Ivanković kćer je splitskog gradskog vijećnika Damira Rode Ćosića, koji je na prošlim izborima bio na listi Bandić Milana 365 - Stranke solidarnosti i rada. Uvažavajući tu okolnost nestao je misterij oko zapošljavanja mlade Ivanković, koja je 2009. godine ponijela lentu Miss Universe Hrvatske.

Iz Zagrebačkog holdinga su izvijestili kako nisu u obavezi raspisivati natječaj za radna mjesta te da je miss Ivanković rođena Ćosić kao magistra ekonomije sukladno znanju i vještinama zaposlena u Holdingu kao voditeljica projekta u podružnici ZET-a.

Roda bez komentara, spustio nam slušalicu

Damir Ćosić nije bio danas od volje komentirati zapošljavanje kćeri. "Nemam komentar", kratak je bio Roda. Prekinuo je vezu. Ne zna se čemu tolika nervoza jer Sarah nije prva članica obitelji koju je Roda zaposlio. Nedavno je izbio skandal kada je direktor Turističke zajednice Županije splitsko-dalmatinske Joško Stella odbio produžiti ugovor Rodinoj pastorki Rini Propadalo.

Ćosić je navratio do Stelle koji je pozvao policiju i prijavio ga za prijetnju. Slučaj je sada na sudu, no pastorka je brzo našla novi posao, i to u gradskoj Splitskoj obali. Roda nam je priznao da je zvao i pitao da je zaposle. Nekih većih problema tu nije bilo jer je Obala ozloglašena po zapošljavanju podobnih, o čemu je Index već pisao u nekoliko navrata.

Treći na listi Bandić Milana u X. izbornoj jedinici, a pastorka četvrta

Ćosić je zauzeo visoko treće mjesto na listi Bandić Milana na posljednjim izborima. Odmah ispod bila je njegova pastorka Rina. Listu je vodio Ivo Baldasar, a Roda je bio uvjeren da će izboriti prolaz u Sabor. Rezultati su bili teška blamaža.

Zanimljivo je možda da je Roda kao član HSP AS ušao u gradsko vijeće na listi HDZ-a, no nakon što se priklonio Baldasaru, odnosi su zahladili do te mjere da pastorki nije produžen ugovor u županijskoj TZ koju kontrolira HDZ. Roda je i potpredsjednik Županijske skupštine te predsjednik Gradskog kotara Sućidar.

Na svadbi mlade Sarah u Hercegovini bila je i bivša predsjednica HSP AS Ruža Tomašić. Bilo je to u ljeto 2013. godine kada je i Roda bio u predsjedništvu iste stranke. Sarah je novinarima hvalila svog odabranika, rekla je kako joj je velika želja što prije naći posao u struci, što se napokon i dogodilo.

Roda: Nije tajna da sam pragmatičan i da stvari volim rješavati brzo i ekspeditivno

S Rodom smo se zadnji put čuli prije dva mjeseca kada se pričalo kako bi trebao preuzeti  Bandićevu stranke u Splitu.

"Trenutno ne razmišljam o političkim opcijama i o tome je još rano govoriti. Milana Bandića cijenim kao radnika i volio bih da se taj zagrebački model projicira na Split. Nije tajna da sam pragmatičan čovjek i da volim rješavati stvari brzo i ekspeditivno, kako bi u gradu, a konkretno i u mom kotaru, ljudi bolje i kvalitetnije živjeli. Što se tiče mog političkog angažmana sve u svoje vrijeme, uvijek ću surađivati sa onima koji slijede put rada i rezultata", kazao nam je Roda.

Pročitajte više