Mješovita austrijsko-srbijanska skupina za rješenje problema "Mobtela"

Srbijanski premijer Vojislav Koštunica i austrijski vicekancelar i ministar za infrastrukturu Hubert Gorbach dogovorili su u utorak u Beogradu da se formira mješovita radna skupina koja će pronaći rješenje za situaciju u kompaniji "Mobtel", priopćila je u utorak navečer Vlada Srbije.

Austrijski vicekancelar, koji je podržao Koštuničin prijedlog za formiranje mješovite komisije, kaže se u priopćenju, složio se da je potrebno naći rješenje koje će zadovoljiti interese austrijskih investitora u "Mobtelu" koji su prošle godine kupili dionice Bogoljuba Karića u toj kompaniji.

Srbijanska vlada oduzela je, naime, uoči nove godine licencu za mobilnu telefoniju kompaniji "Mobtel" koja je bila u Karićevom vlasništvu sve donedavno, kada je svoj udio prodao austrijskim ulagačima.

Kako se navodi u priopćenju, srbijanska vlada je još 13. svibnja prošle godine upozorila austrijske ulagače na "niz pravnih problema oko vlasničke strukture", kao i na činjenicu da se u Zuerichu vodi arbitražni spor o utvrđivanju vlasničkog uloga Bogoljuba Karića u "Mobtelu", čiji je suvlasnik PTT Srbija.

Gorbach je, kako se tvrdi u priopćenju, u susretu s Koštunicom, osim razgovora o problemu "Mobtela", kazao da je Austrija zainteresirana za daljnje investicije u Srbiji te dao austrijsku "punu podršku" priključivanju Srbije i Crne Gore Europskoj uniji.

(Hina) xtta ydj

Pročitajte više