Mještani bojkotirali misu, tražili povratak svećenika koji je trošio milodare na "vruće" razgovore

NAKON što je u medijima objavljeno da je župnik u Runovićima kažnjen lišavanjem svih župničkih dužnosti jer je novce od milodara i ostala sredstva župe trošio na pozivanje "vrućih" brojeva telefona, mještani su u nedjelju bojkotirali misu koju je trebao voditi fratar iz susjednog mjesta, fra Vinko Prlić.

Oko tisuću mještana, gotovo cijelo mjesto, okupilo se u nedjelju pred crkvom Gospe Karmelske, gdje su molili, potpisivali peticiju i glasno prosvjedovali tražeći povratak kažnjenog svećenika Ljubomira Šimunovića, objavio je HTV u središnjem Dnevniku.

U razgovoru s novinarima gnjevni su mještani tražili dokaze za optužbe protiv njihovog svećenika, te tvrdili kako nije smio biti kažnjen prije policijske istrage.

"Ako je naš fra Ljubo i potrošio, pa šta, naše je pare potrošio. I on je čovik ko svi ostali." - kazala je jedna mještanka.

Sa ogorčenim ljudima pokušao je razgovarati provincijal Franjevačke provincije iz Splita Željko Tolić, ali nije im uspio objasniti zbog čega u mjesnoj crkvi više nema svećenika koji je potrošio oko 170 tisuća kuna na pozivanje skupog seksifona za "vruće" razgovore s djelatnicom tog servisa, koja je prije desetak dana prva iznijela priču u javnost.

"Radilo se o teškom prekršaju crkvenog zakona, koji je morao biti sankcioniran." - kazao je Tolić, a HTV neslužbeno doznaje kako bi kažnjeni fra Ljubo trebao biti prebačen u neku daleku župu, možda čak i u inozemstvo.

Pročitajte više