Mještani prosvjeduju zbog ceste pune zakrpa. Hrvatske ceste: Dosta je funkcionalna

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

DRŽAVNOM cestom od Vukovara do Iloka godišnje prolazi oko 160 tisuća teških kamiona. Puna je rupa i zakrpa, a mještani mjesecima upozoravaju na problem.

"Traljava, krpana. Moraš voziti polako, moraš paziti jer šahtovi vire na sve strane. Ulegnuto, pokrpano. Ne možeš voziti, amortizeri stradavaju, moraš voziti polako. Tko te pita? Plaćamo cestarinu i sve, a imamo najgore ceste u Hrvatskoj", kaže jedan mještanin za Novu TV.

Mještani dodaju da cestom brzo voze i teretni kamioni teži od sedam i pol tona te da na to godinama upozoravaju. Kažu da su zbog loše ceste u jednu kuću prošle godine kamioni udarili tri puta.

Hrvatske ceste: Izgleda kako izgleda

S time se ne slažu Hrvatske ceste, iz kojih tvrde da cesta nije nesigurna.

''Ta cesta izgleda tako kako izgleda, ali je ona u dosta funkcionalnom stanju, nema kolotraženja, nema mrežastih pukotina, nema rupa. Cesta se održava u sklopu redovnog održavanja'', kaže Goran Martinović, rukovoditelj Poslovne jedinice Osijek iz Hrvatskih cesta.

Na dan tom cestom prođe od 400 do 800 kamiona, što je godišnje oko 160 tisuća kamiona.

''Nije to jedina cesta u Hrvatskoj, nažalost, državna, a da ne govorim o županijskim i lokalnim cestama, koja nije u zadovoljavajućem stanju. Ali dobro, slažem se s vama, to je jedna vrlo frekventna dionica i Hrvatske ceste su već prošle godine krenule u izradu projektne dokumentacije'', smatra Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

Pročitajte više