Mještani Starigrada o tinejdžeru koji je usmrtio Lauru: "Često je pio i vozio"

Foto: Facebook, Instagram

U ČETVRTAK ujutro na Jadranskoj magistrali između Starigrada Paklenice i Selina život je izgubila 18-godišnja djevojka iz Našica. Još dvije njene prijateljice u dobi od 16 i 17 godina ozlijeđene su kada je na njih motorom naletio 16-godišnji mladić iz Selina. On je motorom upravljao bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola. Izmjereno mu je 1,8 promila alkohola u krvi. Da stvar bude još gora, vozio je motocikl KT 200 bez vozačke dozvole.

Ima 16 godina, a već godinama vozi motore

Kako je vidljivo iz fotografija koje je A. B. objavljivao javno na društvenim mrežama, na motorima se vozi već godinama. Prve njegove objave na Facebooku datiraju još iz 2011. godine, što bi značilo da Facebook profil ima od devete godine života.

Već na prvim fotografijama objavljuje motore, skutere, brze automobile. A još davne 2012. objavio je fotografiju na kojoj sjedi na skuteru. Je li već tada vozio ili je samo sjedio na skuteru, nije nam poznato. Možda bi se to moglo zaključiti iz komentara ispod jedne od fotki u kojem ga netko od njegovih prijatelja pita - gdje je kupio kacigu.

Osim na Facebooku, fotografije objavljuje i na svom Instagram profilu. Tamo je vidljivo da je i ranijih godina (podsjećamo da sada ima 16 godina) vozio skutere i motore.

Uz jednu fotografiju na kojoj podiže motor na zadnji kotač, prijatelj mu je napisao - "da te vidi otac", a tada 15-godišnji mladić odgovara: "Vidija me, nije ništa rekao dok nisan doša kući haha". Nakon toga napisao je "Dabogda me kamion sakupia". Prema svemu sudeći, to je bila reakcija oca.

Sestra: On ne bi ni mrava zgazio

Njegova sestra je u razgovoru za Index kazala kako je te kobne noći prvi put sjeo pijan za volan.

“Moj brat nikad do ove situacije nije sjeo na motor pod utjecajem alkohola. Preksinoć je dobio poziv od prijatelja da se vrati u Starigrad pa je otišao tamo. Dok se vraćao u Seline, dogodila se ova tragedija”, rekla nam je kroz suze.

“Moj brat ne bi ni mrava zgazio. A kamoli ovo što mu se dogodilo. Svi tu naši ljudi su uz njega. Jer znaju kakav je. Znaju da nije takva osoba, pročitala sam negdje da je netko rekao - pijan i bahat. To jednostavno nije točno. Svi nas zovu i ne mogu vjerovati što se dogodilo. On i Laura bili su dio ekipe. Uopće ne znam kako će on to psihički podnijeti. Kad čitam komentare za brata da je monstrum, to je nepodnošljivo.

Moja obitelj nije zla. Moj tata nije tatica pun love. Sve što je stekao, stekao je svojim radom i svojoj djeci želi samo omogućiti da imaju sve u životu, sve što su stekli moji roditelji, sve su stekli svojim rukama i svi tu znaju kakvi smo mi ljudi. To što kao roditelji žele svojoj djeci dati sve, samo je dokaz koliko su požrtvovni roditelji”, dodala je.

Mještani Starigrada: Često je pio i vozio

Mještani Starigrada, pak, navode kako maloljetnik vozi motore od svoje desete godine te da zbog toga nikada nije odgovarao nitko iz njegove obitelji.

"On je često pio i vozio i nikad nije sankcioniran zbog toga. Baš tamo gdje je djevojka stradala, znao je voziti i do 120 kilometara na sat", kažu mještani za zadarski.hr.

Zbog tragičnih prometnih nesreća u zadnja tri dana, zadarska je policija najavila akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila od 6. do 12. kolovoza, a 8. kolovoza akciju "Brzina-pretjecanje", kojom će se obuhvatiti svi vozači koji ne poštuju dopuštene brzine kretanja vozila i istodobno nepropisnim pretjecanjem ugrožavaju sebe i sve ostale sudionike u prometu.

Pročitajte više