Mladen Bajić: Nije istina da je korupcija u padu, policija ne radi dovoljno

GLAVNI državni odvjetnik Mladen Bajić sastavio je žestoki izvještaj kojega će prezentirati na zadnjoj saborskoj sjednici prije izbora, a u kojemu napada policiju i tvrdi da u Hrvatskoj korupcija uopće nije u padu.

Korupcija nije u padu, samo je smanjena otkrivačka djelatnost

Kako piše Novi list, Bajić je većinu zasluga za progon korupcije pripisao Uskoku i sebi osobno, a policiji tek neznatno.

"Svi pokazatelji do kojih dolazimo ukazuju kako korupcijska kaznena djela nisu u padu. Korupcija je nesumnjivo i nadalje prisutna, a nema ni odgovarajuće društvene osude korumpiranih pojedinaca, što sve nameće zaključak kako je razlog pada broja prijava smanjena otkrivačka djelatnost, a ne smanjenje broja ovih djela", stoji u Bajićevom izvješću.

Ne može se 28 djelatnika Uskoka baviti lokalnom korupcijom


Za policiju je napisao da bi trebala biti aktivnija u otkrivanju korupcije na srednjoj i lokalnoj razini, pojasnivši da je teško očekivati da 28 dužnosnika Uskoka koji radi na najsloženijim predmetima otkriva korupciju na nižoj razini.

Novi list piše da se Bajić u izvješću osvrnuo i na novinare. Požalio se da su Uskok i DORH u velikim antikorupcijskim predmetima izloženi vrlo strogom sudu javnosti i da su tužitelji često prozivani bez osnova.

Pročitajte više