Mladen Schwartz raspustio Novu hrvatsku desnicu

PREDSJEDNIK Nove hrvatske desnice (NHD) Mladen Schwartz objavio je danas da je raspustio tu radikalnu, desničarsku, neregistriranu stranku.

Danas prestaju sve aktivnosti stranke, a njezini su pripadnici slobodni pridružiti se udrugama po svojem ukusu, kaže se u priopćenju iz Ureda Predsjednika i Prvog Triumvira Mladena Schwartza.

Stranka se raspušta zato što je danas "hrvatski narod odveć zaveden i zaluđen da bi ga se moglo uvjeriti u nužnost jedne tako radikalne, ekstremno nacionalističke, konzekventno državotvorne i jedino spasonosne fronte kakva je bila naša desnica", stoji u priopćenju.

"Ako hrvatski narod progleda, neka nas pozove - stojimo na raspolaganju. U međuvremenu, ne želimo više gubiti vrijeme i snagu", ističe Schwartz.

On će se pak, kako kaže, posvetiti radu na filozofskim i književnim tekstovima koji su zbog političkog rada ionako trpjeli.

Schwartz je NHD osnovao 1994., nakon što je napustio Hrvatsku stranku prava, kojoj je tada na čelu bio Dobroslav Paraga.

Njegovu stranku tadašnje Ministarstvo uprave nije upisalo u registar političkih stranaka, a takvo je rješenje potvrdio i Upravni sud, pa je Schwartz 1996. neuspješno podnio i ustavnu tužbu.

Pročitajte više