Mladi Jastreb: Prestanimo o Todoriću govoriti kao o mesiji, on je na rubu ratnog zločina

"PRESTANIMO govoriti o Todoriću kao o mesiji. Za mene je Todorić na rubu ratnog zločina. Za vrijeme Domovinskog rata u mirnodopskoj Hrvatskoj se pljačkalo, za mene je pljačka ratni zločin, a oni koji su pljačkali našu imovinu nisu još iza rešetaka. Todorić je uništio nekoliko poduzeća u mojem Ivaniću i ljude ostavio bez posla", rekao je vanjski član saborskog odbora za ratne veterane, Branko Borković, Mladi Jastreb, a prenosi Novi list.

Istovremeno, HDZ-ovi zastupnici Petar Mlinarić i Božica Šolić stali su u obranu Ivice Todorića tvrdeći da je Agrokor "napravio puno dobrih stvari". Mlinarić je rekao da je Agrokor preporodio vukovarski Vupik, "kamo sreće da je više Todorića", a Šolić ga je pohvalila jer je podignuo razrušene pogone u Jamničkoj Kiselici.

Saborski odbor za ratne veterane složio se s desetpostotnim smanjivanjem mirovina braniteljima i članovima obitelji stradalnika Domovinskog rata, njih ukupno 55 tisuća. Protiv je glasao samo nezavisni Ivica Pančić koji se složio s prijedlogom predsjednika Hvidre Josipa Đakića da se smanjivanje odgodi do studenoga.

Na kraju, i sam Đakić je glasao za zakon pod stranačkom stegom navodeći kako se nada da će to biti "zadnji zakon kojim se na ovakav način, na račun branitelja, puni državni proračun".

Pročitajte više